top of page
IMG_5517.JPG
Gör din egen film

Stop motion
animationsstudio

Planera, regissera och spela in din egen stop motion-film i vår animationsstudio. När du känner dig klar med ditt lilla mästerverk kan du ta med dig filmen hem genom att skicka den till dig själv.

Ystad Studios Visitor Center Foto Caroline Lilja Grilly (74).jpg

I animationsstudion börjar du med att omsorgsfullt välja rekvisita som du tror passar till din film. Rekvisitan tar du med dig den till ett ljusskåp som står uppställt i studion. Ljusskåpet blir kulissen och skådeplatsen för din film. Framför ljusskåpet står din kamera. Resten är historia, som man brukar säga. Med skillnaden att historien är upp till dig! Nu är det nämligen du som är allt: manusförfattare, regissör och fotograf. Arrangera en scen i taget och upptäck vad som händer när du sätter ihop dem. Behöver du justera något? Gör det, och kör igen tills du är nöjd.

Animation-johanna-persson-1.jpg
180221YstadStudios032.jpg
Utforska stop motion

Stop motion är en teknik som bygger på att lägga många stillbilder efter varandra. När de sen visas under tillräckligt kort tid i följd, uppfattas de tillsammans som en rörlig film. Det är egentligen samma teknik som ligger till grund för hela filmmediet, skillnaden är att vi i stop motion uppfattar bytet mellan två bilder som ett litet hack. En skicklig stop motion-filmare vet exakt hur stor förändring hen vill ha mellan två bilder för att skapa ett händelseförlopp som är bekvämt och intressant för mottagaren att titta på.

 

I vår studio kan du prova dig fram till en egen stop motion-film. På anslag i studion finns enkelt berättat hur du går till väga. Under högsäsong har vi dessutom alltid personal som kan hjälpa och visa i studion.

IMG_5512.JPG
bottom of page