top of page
Hålla samman 16_9_key_art_clean.jpg
En varm dramakomedi med stor kärlek och mycket humor

Hålla Samman

Två systrar. Deras familjer. En pappa. Alzheimers sjukdom. 

Liv som ställs på ända. Under sommaren 2023 spelade produktionsbolaget Anagram in de åtta avsnitt som blev ”Hålla samman”

Hålla Samman press 3 mellan.jpg

Hålla samman är en varm dramakomedi om systrarna Lina och Petra och deras familjer i Ystad. Systrarna är varandras motsatser. Lina har ett stort hjärta men desto svagare impulskontroll medan Petra är den ordningsamma storasystern som tar ansvar för allt och alla. Även om de inte vill. Systrarnas bråk blir emellanåt stormiga, men de är experter på blixtsnabb konfliktlösning. Pappa Kenneth driver en bilverkstad och lever med sin trogna kamrat, hunden Heaven.

 

Kenneth älskar sina döttrar men är av det lite kärvare slaget och slösar inte med känslor. När Kenneth får en Alzheimer-diagnos ställs systrarnas liv på ända. Sorg, ilska, dråpligheter och förlösande skratt avlöser vartannat. Något måste göras. Men Lina och Petra är förstås helt oense om vad. Samtidigt inser de att livet måste levas nu. På Ystad Studios Visitor Center kan du besöka Linas kök från inspelningen.

 

Serien är producerad av Ann Lundberg och Emma Åkesdotter Ronge för Anagram i samproduktion med SVT, Film i Skåne och Helsinki Filmi - med stöd av Anagrams samproducent Ystad-Österlen Filmfond.

10.jpg
Hålla Samman press 2 mellan.jpg
En svensk dramaserie från 2023

Systrarna Lina och Petra är varandras motsatser och bråken blir emellanåt stormiga, men de är experter på blixtsnabb konfliktlösning. När pappa Kenneth får en Alzheimer-diagnos ställs allas liv på ända. Något måste göras. Men Lina och Petra är förstås helt oense om vad.

 

Hålla Samman skrevs av Erik Ahrnbom i samarbete med Martin Larsson samt avsnittsförfattare Ida Kjellin, Martin Larsson, Vanja Torp. Konceptuerande regi gjordes av Maria Blom och avsnittsregi av Martin Larsson.

 

Filmen spelades in i Ystad samt Ystad Studios och hade premiär på SVT i oktober 2023.

bottom of page