top of page
pax1.jpg
Res med rymdskeppet från Ypsagon

Pax jordiska äventyr

Paximus 3 från planeten Ypsagon har landat på jorden och Pax har gett sig i väg för att leta delar att laga sitt rymdskepp med. Under tiden är skeppet ditt att utforska. Inspektera hennes olika manicker och hjälp henne att ställa till med en rejäl oreda i köket.

20090401_SVT_085.JPG

Prova Pax peruk från kostymförrådet och ta bestämda steg in i ditt skepp. Vad hade Pax gjort nu? Ska du försöka starta skeppet utan alla delar eller är något annat i rymdskeppet viktigare att fixa först? Här kan du och dina kompisar leka fritt i samma skepp som serien spelades in i. Om du vill kan du låna en filmkamera och spela in dina rymdäventyr och få filmen skickad med dig hem.

En liten bit från skeppet finns också ett litet mysrum för barn, där kan du krypa in och titta på ett par avsnitt av Pax jordiska äventyr. Mitt emot mysrummet hittar du en pysselhörna där du kan rita och skriva hälsningar till Pax som vi lämnar till henne nästa gång hon kommer tillbaka till sitt rymdskepp.

IMG_5216.JPG
IMG_5479.JPG
En rymdupplevelse på jorden

Pax jordiska äventyr är en serie för barn som handlar om rymdvarelsen Pax från Ypsagon. Hon hamnar på jorden av varierande anledningar i de olika avsnitten. Återkommande karaktärer är Arga Tanten och Snälle Gubben. Arga Tanten ställer till det, och Snälle Gubben hjälper. I serien finns ingen dialog på något av våra jordiska språk, alla karaktärerna pratar flytande låtsasspråk.

Första avsnittet av Pax jordiska äventyr sändes i januari 2012 och totalt har tre säsonger om vardera tio avsnitt producerats. Serien är inspelad i Ystad studios och producerad av Anagram för SVT Barn. Sanna Persson Halapi har skrivit manus och spelar rollen som Pax, Petter Bragée har regisserat.

pax inspelning foto Carolina Falk.jpg
bottom of page